Inloggen bij Rekenblokken

Rekenblokken inloggen

 

Rekenblokken is een wiskundeprogramma dat wordt gebruikt in het basisonderwijs. Het digitale programma is gericht op de leerlingen van groep 1 tot en met 8 en biedt interactieve opdrachten op verschillende niveaus. Door middel van Rekenblokken kunnen kinderen op een leuke en educatieve manier aan de slag met wiskunde.

Het inloggen bij Rekenblokken is simpel en snel. Leerlingen kunnen via de website van Rekenblokken inloggen met hun persoonlijke inloggegevens. De inloggegevens zijn verstrekt door de school en dienen ter bescherming van de persoonlijke gegevens van de kinderen. Het inloggen kan op de volgende manieren:

  • Leerlingen kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord
  • Ook kan er gebruik worden gemaakt van het leerlingnummer en de bijbehorende pincode
  • Daarnaast is het mogelijk om in te loggen met behulp van een QR-code. Deze code kan worden gescand met de Rekenblokken app

Het inlogproces verloopt snel en de leerlingen kunnen direct aan de slag met de wiskunde opdrachten. De opdrachten zijn uitdagend en afwisselend en worden op het niveau van de leerling aangeboden. Hierdoor kunnen kinderen op hun eigen tempo werken aan hun wiskundige vaardigheden.

Veelgestelde vragen

Hoe krijgen leerlingen toegang tot Rekenblokken?

Leerlingen kunnen toegang krijgen tot Rekenblokken via de website van Rekenblokken. Zij dienen hiervoor te beschikken over persoonlijke inloggegevens die verstrekt zijn door de school.

Op welke niveaus worden de opdrachten aangeboden?

De opdrachten worden op verschillende niveaus aangeboden, afhankelijk van het niveau van de leerling. Zo kunnen kinderen op hun eigen tempo werken aan hun wiskundige vaardigheden.

Kan er ook thuis worden gewerkt met Rekenblokken?

Ja, het is mogelijk om thuis in te loggen bij Rekenblokken. Hiervoor dienen de leerlingen te beschikken over de persoonlijke inloggegevens die verstrekt zijn door school.