Inloggen bij Op Mijn Umcg

Op Mijn Umcg inloggen

 

Op Mijn Umcg is een online platform dat patiënten van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) toegang geeft tot hun medische gegevens en andere handige functies. Met Op Mijn Umcg kunnen patiënten onder andere afspraken maken of wijzigen, labuitslagen bekijken, medicijnen bestellen en e-consulten voeren met hun behandelaar.

Het platform is speciaal ontwikkeld om patiënten meer controle en inzicht te geven in hun gezondheidszorg. Het stelt hen in staat om op een veilige en toegankelijke manier hun medische gegevens te raadplegen en beheren. Op Mijn Umcg is beschikbaar voor zowel computergebruikers als mobiele gebruikers, waardoor patiënten altijd en overal toegang hebben tot hun persoonlijke gezondheidsinformatie.

Inloggen bij Op Mijn Umcg

Om gebruik te kunnen maken van Op Mijn Umcg, moeten patiënten inloggen met hun persoonlijke accountgegevens. Deze accountgegevens worden verstrekt door het UMCG en zijn strikt persoonlijk. Het inloggen gebeurt via een beveiligde verbinding om de privacy en veiligheid van de patiëntgegevens te waarborgen.

Na het succesvol inloggen krijgen patiënten toegang tot een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface. Hier kunnen ze direct zien welke functionaliteiten beschikbaar zijn en navigeren naar de gewenste onderdelen. Binnen Op Mijn Umcg kunnen patiënten bijvoorbeeld:

  • Afspraken maken of wijzigen: Patiënten kunnen online afspraken inplannen of bestaande afspraken wijzigen. Dit bespaart tijd en maakt het plannen van ziekenhuisbezoeken eenvoudiger.
  • Labuitslagen bekijken: Patiënten kunnen laboratoriumuitslagen zoals bloedonderzoeken raadplegen via Op Mijn Umcg. Zo hebben ze snel inzicht in hun gezondheidsstatus.
  • Medicijnen bestellen: Indien nodig kunnen patiënten via het platform medicijnen bestellen. Dit zorgt voor gemak en efficiëntie in het beheer van medicatie.
  • E-consulten voeren: Via Op Mijn Umcg kunnen patiënten e-consulten voeren met hun behandelaar. Dit biedt hen de mogelijkheid om vragen te stellen, advies te krijgen of gewoon met de zorgverlener te communiceren.

Op Mijn Umcg is een waardevolle aanvulling op de traditionele zorgverlening en draagt bij aan een betere communicatie en samenwerking tussen patiënten en zorgverleners. Door het gemak en de toegankelijkheid van het platform wordt de patiënt in staat gesteld om actief deel te nemen aan zijn of haar zorgproces.

FAQ

1. Hoe kan ik een account aanmaken bij Op Mijn Umcg?

Om een account aan te maken bij Op Mijn Umcg, dient u contact op te nemen met het UMCG. Zij verstrekken u de benodigde accountgegevens en instructies om toegang te krijgen tot het platform.

2. Kan ik Op Mijn Umcg gebruiken op mijn mobiele apparaat?

Ja, Op Mijn Umcg is beschikbaar voor zowel computergebruikers als mobiele gebruikers. U kunt de applicatie downloaden op uw smartphone of tablet en hiermee toegang krijgen tot uw medische gegevens en functionaliteiten.

3. Worden mijn gegevens goed beveiligd bij Op Mijn Umcg?

Ja, Op Mijn Umcg maakt gebruik van een beveiligde verbinding en voldoet aan strenge privacy- en beveiligingsmaatregelen. Hierdoor worden uw persoonlijke gegevens goed beschermd en vertrouwelijk behandeld.

4. Kan ik ook medicijnen bestellen via Op Mijn Umcg?

Ja, het is mogelijk om medicijnen te bestellen via Op Mijn Umcg. U kunt in het systeem aangeven welke medicijnen u nodig heeft en deze worden vervolgens voor u klaargezet of opgestuurd.

5. Kan ik Op Mijn Umcg ook gebruiken voor het maken van afspraken met andere specialisten buiten het UMCG?

Nee, Op Mijn Umcg is alleen bedoeld voor het maken en wijzigen van afspraken binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen. Voor afspraken met andere specialisten dient u contact op te nemen met de betreffende zorginstelling.