Inloggen bij Rdw Schorsen

Rdw Schorsen inloggen

 

Rdw schorsen is een procedure waarbij de eigenaar van een voertuig tijdelijk de geldigheid van het kentekenbewijs kan stopzetten. Dit kan handig zijn in verschillende situaties, zoals wanneer het voertuig voor een langere periode niet gebruikt wordt of wanneer het voertuig niet aan de wettelijke eisen voldoet en niet direct gerepareerd kan worden. Het schorsen van een voertuig bij Rdw kan online geregeld worden en biedt verschillende voordelen ten opzichte van het laten verlopen van het kentekenbewijs.

Inloggen bij Rdw schorsen is een belangrijke stap om de schorsing van een voertuig online te regelen. Om in te loggen bij Rdw schorsen heeft u een geldige DigiD nodig. Met uw DigiD kunt u uw persoonlijke gegevens veilig en betrouwbaar verifiëren en toegang krijgen tot de online diensten van de Rdw. Het inloggen verloopt via een beveiligde verbinding, zodat uw gegevens beschermd zijn tegen misbruik.

Inloggen bij Rdw Schorsen

Om in te loggen bij Rdw schorsen volgt u de volgende stappen:

  1. Open de officiële website van Rdw in uw internetbrowser.
  2. Zoek naar de optie “Inloggen” of “DigiD” en klik hierop.
  3. U wordt nu doorgestuurd naar de inlogpagina van DigiD.
  4. Vul uw persoonlijke DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in.
  5. Controleer de getoonde informatie en ga akkoord met de voorwaarden.
  6. Klik op de knop “Inloggen” om toegang te krijgen tot de online diensten van Rdw.

Nadat u succesvol bent ingelogd, kunt u bij Rdw schorsen uw voertuig selecteren en de benodigde gegevens invoeren om de schorsing te regelen. Volg de instructies op het scherm om de procedure af te ronden.

Veelgestelde vragen over Rdw schorsen

1. Hoelang kan ik mijn voertuig schorsen bij Rdw?

U kunt uw voertuig maximaal 1 jaar schorsen bij Rdw. Na deze periode dient u de schorsing te verlengen of op te heffen.

2. Kan ik de schorsing van mijn voertuig tussentijds beëindigen?

Ja, u kunt de schorsing van uw voertuig op elk gewenst moment tussentijds beëindigen. Hiervoor dient u contact op te nemen met de Rdw.

3. Kan ik mijn voertuig tijdens de schorsing gebruiken?

Nee, tijdens de schorsing mag u geen gebruik maken van uw voertuig op de openbare weg. Dit is alleen toegestaan in bepaalde uitzonderingssituaties, zoals het verplaatsen van het voertuig voor reparatie of apk-keuring.

4. Kan ik mijn voertuig verzekeren tijdens de schorsing?

Nee, tijdens de schorsing dient u uw voertuig te verzekeren voor de wettelijk verplichte aansprakelijkheid (WA) bij een geldige autoverzekering.

5. Wat zijn de kosten voor het schorsen van mijn voertuig bij Rdw?

De kosten voor het schorsen van uw voertuig bij Rdw bedragen op dit moment €73,10. Deze kosten kunnen jaarlijks worden aangepast.

6. Kan ik mijn geschorste voertuig laten keuren bij de apk?

Nee, tijdens de schorsing hoeft u geen apk-keuring te laten uitvoeren. Dit is pas weer verplicht na het opheffen van de schorsing.