Inloggen bij Mijn Maasstad

Mijn Maasstad inloggen

 

Mijn Maasstad is een online portaal waar patiënten van het Maasstad Ziekenhuis persoonlijke gegevens kunnen inzien en beheren. Met Mijn Maasstad kan men onder andere afspraken maken en verzetten, medische dossiers inzien en labresultaten bekijken. Het gebruik van Mijn Maasstad is gratis en kan vanuit huis worden gebruikt.

Inloggen bij Mijn Maasstad kan op twee manieren: met behulp van DigiD of met een activatiecode. DigiD is een digitale handtekening waarmee patiënten kunnen inloggen op websites van de overheid en de zorg. Om met DigiD in te kunnen loggen op Mijn Maasstad, dien je een DigiD aan te vragen via de DigiD website.

Inloggen met DigiD

Om in te loggen met DigiD, heeft men een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Met deze gegevens kan men inloggen op Mijn Maasstad en direct persoonlijke gegevens inzien. Het is belangrijk om de DigiD-inloggegevens geheim te houden en alleen te gebruiken voor persoonlijke doeleinden.

Inloggen met activatiecode

Wanneer men nog geen DigiD heeft of geen DigiD wil gebruiken, is het ook mogelijk om in te loggen met een activatiecode. De activatiecode kan aangevraagd worden bij de balie van het ziekenhuis. Met deze code kan men een account aanmaken op Mijn Maasstad en direct gebruikmaken van alle functionaliteiten. Het is belangrijk om de activatiecode goed te bewaren en niet te delen met anderen.

Veiligheid en privacy

Het Maasstad Ziekenhuis biedt met Mijn Maasstad een veilige omgeving voor patiënten om persoonlijke gegevens in te zien en te beheren. De website is beveiligd met SSL-encryptie en voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van privacy en veiligheid. Het is echter wel belangrijk om zelf ook zorgvuldig om te gaan met persoonlijke gegevens en inloggegevens.

FAQ

Is het aanvragen van een DigiD gratis?
Ja, het aanvragen van een DigiD is gratis.
Kan ik met dezelfde DigiD ook inloggen bij andere ziekenhuizen?
Ja, met dezelfde DigiD kan men bij verschillende zorginstanties inloggen.
Is mijn informatie veilig op Mijn Maasstad?
Ja, het Maasstad Ziekenhuis zorgt voor een veilige en privacy-proof omgeving.
Kan ik een afspraak maken via Mijn Maasstad?
Ja, het is mogelijk om via Mijn Maasstad afspraken te maken en te verzetten.