Inloggen bij Hva Brightspace

Hva Brightspace inloggen

 

Hva Brightspace is het digitale leerplatform van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Studenten en docenten kunnen via Brightspace communiceren, opdrachten indienen en resultaten bekijken. Het is een handige tool om het onderwijsproces te stroomlijnen. In dit artikel gaan we dieper in op het inloggen bij Hva Brightspace en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Inloggen bij Hva Brightspace

Om in te loggen bij Hva Brightspace ga je naar de website https://hva.brightspace.com/d2l/login. Hier vul je jouw HvA-ID en wachtwoord in. Het HvA-ID is de gebruikersnaam die je ook gebruikt om in te loggen op de HvA-computers. Ben je deze gegevens vergeten of kom je er niet uit? Neem dan contact op met de ICT-helpdesk van de HvA.

Wanneer je ingelogd bent zie je het dashboard van Hva Brightspace. Hier vind je onder andere alle vakken waar je voor bent ingeschreven en kun je communiceren met docenten en medestudenten. Ook kun je opdrachten inleveren en resultaten bekijken.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Je kunt jouw wachtwoord wijzigen via de HvA-website. Ga hiervoor naar https://hva.nl/wachtwoord en volg de instructies.
Ik kan niet inloggen. Wat moet ik doen?
Controleer of je de juiste gegevens hebt ingevuld. Let erop dat je het HvA-ID gebruikt, niet het studentennummer. Mocht het nog steeds niet lukken, neem dan contact op met de ICT-helpdesk van de HvA.
Ik zie mijn vak niet staan. Hoe kan dat?
Het kan zijn dat jouw vak nog niet is toegevoegd aan Hva Brightspace. Neem in dat geval contact op met de desbetreffende docent. Het kan ook zijn dat je nog geen toegang hebt tot het vak of dat je je nog niet hebt ingeschreven. Raadpleeg hiervoor de HvA-website of neem contact op met het studiepunt van jouw opleiding.