Inloggen bij Avans Eduroam

Avans Eduroam inloggen

 

Avans Eduroam is een draadloos netwerk dat beschikbaar is voor studenten en medewerkers van Avans Hogeschool. Het biedt een veilige en snelle internetverbinding op de campus en andere Avans-locaties. Met Eduroam kunnen gebruikers eenvoudig inloggen en toegang krijgen tot het internet zonder dat er kabels nodig zijn. Het netwerk is beschikbaar op laptops, smartphones en tablets, waardoor gebruikers altijd en overal online kunnen zijn.

Inloggen bij Avans Eduroam is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen vereist. Om te beginnen, moet je ervoor zorgen dat je een account hebt bij Avans Hogeschool. Vervolgens moet je de juiste instellingen configureren op je apparaat. Deze instellingen kunnen per besturingssysteem verschillen, dus het is belangrijk om de handleiding van Avans te raadplegen voor specifieke instructies.

Als je gebruikmaakt van een Windows-apparaat, kun je de volgende stappen volgen om in te loggen bij Avans Eduroam:

  1. Ga naar de lijst met beschikbare draadloze netwerken en selecteer “eduroam”.
  2. Vul je Avans-e-mailadres in (bijvoorbeeld: voornaam.achternaam@avans.nl) en je wachtwoord.
  3. Accepteer het beveiligingscertificaat dat verschijnt.
  4. Je bent nu verbonden met Avans Eduroam en hebt toegang tot het internet.

Voor gebruikers van andere besturingssystemen, zoals macOS, iOS en Android, zijn er ook specifieke stappen beschikbaar op de Avans-website. Zorg ervoor dat je deze instructies volgt om succesvol in te loggen bij Avans Eduroam op je apparaat.

Veelgestelde vragen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?
Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via het Avans Self Service Password Reset-systeem. Volg de instructies op het scherm om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Kan ik Avans Eduroam gebruiken op mijn smartphone?
Ja, je kunt Avans Eduroam gebruiken op je smartphone. Volg de specifieke instructies voor jouw besturingssysteem op de Avans-website om in te loggen op Eduroam.
Kan ik gelijktijdig verbinding maken met Avans Eduroam op meerdere apparaten?
Ja, je kunt gelijktijdig verbinding maken met Avans Eduroam op meerdere apparaten, zoals je laptop, smartphone en tablet.