Inloggen bij Vu Bibliotheek

Vu Bibliotheek inloggen

 

De Vu Bibliotheek is een belangrijke bron van kennis en informatie voor studenten en medewerkers van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en elektronische bronnen biedt de bibliotheek een schat aan informatie op diverse vakgebieden.

De bibliotheek is niet alleen een plek om te studeren, maar ook een ontmoetingsplaats voor mensen met een gedeelde passie voor kennis. Met moderne faciliteiten en een professioneel team van medewerkers staat de Vu Bibliotheek garant voor een optimale studie- en onderzoeksomgeving.

Inloggen bij Vu Bibliotheek

Het inloggen bij de Vu Bibliotheek is eenvoudig en snel. Als student of medewerker van de Vrije Universiteit kun je gebruikmaken van je VUnetID om toegang te krijgen tot de bibliotheekservices en online bronnen.

Om in te loggen, ga je naar de website van de Vu Bibliotheek en klik je op de ‘Inloggen’ knop. Vervolgens word je doorverwezen naar de VUnetID-pagina waar je je VUnetID en wachtwoord kunt invoeren. Heb je nog geen VUnetID of ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je deze aanvragen via de VU-netwerkwebsite.

Eenmaal ingelogd, staan er verschillende opties tot je beschikking. Je kunt bijvoorbeeld zoeken in de catalogus naar specifieke boeken of tijdschriften, artikelen downloaden uit online databases en gebruikmaken van de interbibliothecaire leenservice. Daarnaast kun je ook deelnemen aan workshops en trainingen om je informatievaardigheden verder te ontwikkelen.

FAQ

Hoe kan ik lid worden van de Vu Bibliotheek?

Als student of medewerker van de Vrije Universiteit ben je automatisch lid van de Vu Bibliotheek. Je kunt je aanmelden met je VUnetID en direct gebruikmaken van de bibliotheekservices.

Welke online bronnen zijn beschikbaar bij de Vu Bibliotheek?

De Vu Bibliotheek biedt toegang tot een breed scala aan online bronnen, waaronder wetenschappelijke tijdschriften, databases, e-books en e-journals. Je kunt deze bronnen raadplegen via de website van de bibliotheek.

Wat is het voordeel van de interbibliothecaire leenservice?

Met de interbibliothecaire leenservice kun je boeken en artikelen aanvragen die niet beschikbaar zijn in de collectie van de Vu Bibliotheek. Dit stelt je in staat om informatie te verkrijgen die relevant is voor je onderzoek, ongeacht waar het zich bevindt.

Kan ik als extern lid gebruikmaken van de Vu Bibliotheek?

Ja, als extern lid kun je gebruikmaken van de Vu Bibliotheek tegen betaling van een lidmaatschapsbijdrage. Hiermee krijg je toegang tot de collectie en andere bibliotheekservices. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de bibliotheek.