Inloggen bij Umcg Webmail

Umcg Webmail inloggen

 

UMCG Webmail is een online e-mailservice die wordt gebruikt door de medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Met Umcg Webmail hebben medewerkers toegang tot hun werkmail vanaf elke locatie met een internetverbinding.

Het gebruik van Umcg Webmail biedt medewerkers een handige en flexibele manier om hun e-mails te beheren. Ze kunnen e-mails lezen, beantwoorden, doorsturen en mappen aanmaken om de e-mails te organiseren.

Inloggen bij Umcg Webmail

Om toegang te krijgen tot Umcg Webmail, moeten medewerkers van het UMCG inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord. Volg deze stappen om in te loggen:

 1. Open een webbrowser naar keuze, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer.
 2. Typ de URL van Umcg Webmail in de adresbalk: https://webmail.umcg.nl/
 3. Druk op Enter om naar de inlogpagina te gaan.
 4. Voer uw gebruikersnaam in het daarvoor bestemde veld in. De gebruikersnaam is meestal gebaseerd op uw naam en/of afdeling binnen het UMCG.
 5. Voer uw wachtwoord in het daarvoor bestemde veld in. Zorg ervoor dat u het juiste wachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot uw account.
 6. Klik op “Inloggen” om toegang te krijgen tot Umcg Webmail.

Na succesvol inloggen hebben medewerkers toegang tot hun e-mails en alle andere beschikbare functies van Umcg Webmail. Het is belangrijk om na gebruik uit te loggen om de veiligheid van uw account te waarborgen.

Veelgestelde vragen over Umcg Webmail

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Om uw wachtwoord voor Umcg Webmail te wijzigen, volgt u deze stappen:

 1. Log in op Umcg Webmail met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Klik op “Instellingen” in de navigatiebalk bovenaan de pagina.
 3. Selecteer de optie “Wachtwoord wijzigen”.
 4. Volg de instructies op het scherm om uw wachtwoord te wijzigen. Zorg ervoor dat u een sterk en uniek wachtwoord kiest om de beveiliging van uw account te waarborgen.
 5. Sla de wijzigingen op en uw wachtwoord voor Umcg Webmail is succesvol gewijzigd.

Kan ik Umcg Webmail gebruiken op mijn mobiele apparaat?

Ja, Umcg Webmail is compatibel met mobiele apparaten. U kunt toegang krijgen tot Umcg Webmail via de webbrowser op uw mobiele apparaat door de URL https://webmail.umcg.nl/ in te voeren.

Daarnaast kunt u gebruik maken van e-mailapplicaties op uw mobiele apparaat, zoals de standaard e-mailapp op iOS of Android, om toegang te krijgen tot uw Umcg Webmail-account. U moet de IMAP-instellingen configureren in uw e-mailapp om toegang te krijgen tot uw Umcg Webmail-e-mails op uw mobiele apparaat.

Houd er rekening mee dat het instellen van Umcg Webmail op uw mobiele apparaat mogelijk technische kennis vereist. U kunt contact opnemen met de IT-afdeling van het UMCG voor meer informatie en ondersteuning.

Kan ik bestanden bijvoegen in Umcg Webmail?

Ja, u kunt bestanden bijvoegen in Umcg Webmail bij het opstellen van een nieuwe e-mail of bij het beantwoorden/doorsturen van een e-mail.

Klik op de knop “Bijlage toevoegen” of het paperclip-icoontje in het e-mailcompositievenster. Selecteer het bestand dat u wilt bijvoegen vanaf uw computer en voeg het toe. Houd er rekening mee dat er meestal een limiet is aan de bestandsgrootte die u kunt bijvoegen.

Zorg ervoor dat u alleen betrouwbare bestanden bijvoegt en wees voorzichtig met het openen van bijlagen van onbekende afzenders om de veiligheid van uw account te waarborgen.