Inloggen bij Surfdrive

Surfdrive inloggen

 

Surfdrive is een populaire cloudopslagdienst die wordt aangeboden door SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Met Surfdrive kunnen gebruikers gemakkelijk bestanden opslaan, delen en synchroniseren in de cloud. Of je nu een student, docent of onderzoeker bent, Surfdrive biedt een veilige en betrouwbare oplossing voor het beheren van je bestanden.

Met Surfdrive heb je overal en altijd toegang tot al je bestanden. Je kunt je bestanden benaderen via de website van Surfdrive of door de Surfdrive-app te downloaden op je computer, smartphone of tablet. Dit stelt je in staat om je bestanden te openen en bewerken, zelfs als je geen toegang hebt tot je eigen apparaat. Bovendien worden je bestanden automatisch gesynchroniseerd tussen al je apparaten, zodat je altijd de meest recente versie bij de hand hebt.

Inloggen bij Surfdrive

Het inloggen bij Surfdrive is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Volg deze instructies om toegang te krijgen tot je Surfdrive-account:

  1. Open je webbrowser en ga naar de Surfdrive-website.
  2. Klik op de knop “Inloggen” of “Login” om naar het inlogscherm te gaan.
  3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze gegevens zijn verstrekt door SURF bij het aanmaken van je Surfdrive-account.
  4. Klik op de “Inloggen” of “Login” knop om in te loggen op je account.

Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je op de “Wachtwoord vergeten” link klikken op het inlogscherm om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Volg de instructies in de e-mail die je ontvangt om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Na succesvol in te loggen, kun je je Surfdrive-account gebruiken om bestanden te uploaden, delen en synchroniseren. Het dashboard van Surfdrive biedt een overzichtelijke interface waarin je gemakkelijk je bestanden kunt beheren en organiseren. Je kunt mappen maken, bestanden verplaatsen en hernoemen, en de rechten van gebruikers instellen voor het delen van bestanden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bestanden delen met anderen?

Om je bestanden te delen met anderen via Surfdrive, volg je deze stappen:

  1. Navigeer naar de map waarin het bestand zich bevindt dat je wilt delen.
  2. Selecteer het bestand en klik op de optie “Delen” in de werkbalk.
  3. Voer het e-mailadres in van degene waarmee je het bestand wilt delen.
  4. Kies de gewenste rechten voor de gebruiker (bijvoorbeeld lezen, bewerken of verwijderen).
  5. Klik op de “Delen” knop om de uitnodiging te versturen.

De ontvanger ontvangt een e-mail met een link naar het gedeelde bestand. Ze kunnen het bestand openen en bewerken via hun Surfdrive-account of via de webinterface.

Kan ik Surfdrive gebruiken op mijn smartphone of tablet?

Ja, Surfdrive is beschikbaar als app voor zowel smartphones als tablets. Je kunt de Surfdrive-app downloaden vanuit de App Store (voor iOS-apparaten) of de Google Play Store (voor Android-apparaten). Met de app kun je gemakkelijk je bestanden bekijken, bewerken en delen, waar je ook bent.

Hoeveel opslagruimte krijg ik bij Surfdrive?

Bij Surfdrive krijg je standaard 250 GB aan opslagruimte. Dit is ruim voldoende voor de meeste gebruikers, maar als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je contact opnemen met SURF om je opslaglimiet te verhogen.