Inloggen bij Smartrekenen

Smartrekenen inloggen

 

Smartrekenen is een online oefenprogramma dat leerlingen helpt om beter te worden in rekenen en wiskunde. Met Smartrekenen kunnen leerlingen op hun eigen niveau oefenen en worden ze stap-voor-stap begeleid bij het maken van opgaven. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met leraren en sluit aan bij de lesmethoden die op school worden gebruikt.

Een belangrijk onderdeel van Smartrekenen is het inloggen. Leerlingen kunnen hiermee hun voortgang bijhouden en op elk moment verdergaan waar ze gebleven waren. In deze tekst leest u hoe het inloggen bij Smartrekenen precies werkt.

Inloggen bij Smartrekenen

Om in te loggen bij Smartrekenen hebben leerlingen een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze gegevens hebben ze gekregen van hun school. Als ze deze gegevens niet hebben, kunnen ze contact opnemen met hun leraar.

Als leerlingen hun gebruikersnaam en wachtwoord hebben, kunnen ze inloggen op de website van Smartrekenen. Dit kan via de link die ze van hun leraar hebben gekregen of via de website zelf. Op de homepagina van Smartrekenen staat een button ‘Inloggen’. Als leerlingen hierop klikken, komen ze op de inlogpagina terecht.

Op de inlogpagina kunnen leerlingen hun gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Ze moeten ook aangeven of ze op een openbare of privé computer zitten. Als ze op een openbare computer zitten, moeten ze na het oefenen uitloggen om ervoor te zorgen dat niemand anders bij hun gegevens kan.

Als leerlingen zijn ingelogd, komen ze op de persoonlijke pagina van Smartrekenen terecht. Hier kunnen ze zien welke opgaven ze al hebben gemaakt en welke nog gemaakt moeten worden. Ook kunnen ze hier hun voortgang bijhouden en zien hoeveel punten ze hebben verdiend.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik een gebruikersnaam en wachtwoord voor Smartrekenen?
U kunt deze gegevens krijgen van uw leraar.
Kan ik op elke computer inloggen bij Smartrekenen?
Ja, u kunt op elke computer inloggen bij Smartrekenen. Wel moet u aangeven of u op een openbare of privé computer zit.
Kan ik mijn voortgang bijhouden op Smartrekenen?
Ja, op de persoonlijke pagina van Smartrekenen kunt u uw voortgang bijhouden.
Wat gebeurt er als ik op een openbare computer ben vergeten uit te loggen?
Als u op een openbare computer bent vergeten uit te loggen, kan het zijn dat iemand anders toegang heeft tot uw gegevens. Zorg er daarom altijd voor dat u uitlogt als u de computer verlaat.