Inloggen bij Canvas Maastricht University

Canvas Maastricht University inloggen

 

Canvas is een online leerplatform dat wordt gebruikt door de Universiteit Maastricht. Het is ontworpen om een gestructureerde en interactieve leeromgeving te bieden aan studenten en docenten. Canvas stelt studenten in staat om cursusmateriaal te bekijken, opdrachten in te leveren, met medestudenten samen te werken en met docenten te communiceren. Het is toegankelijk via een internetbrowser en kan ook worden gebruikt op mobiele apparaten via de Canvas-app. Met Canvas kunnen studenten en docenten gemakkelijk toegang krijgen tot alle benodigde middelen en tools die nodig zijn voor een effectieve online leerervaring.

Inloggen bij Canvas Maastricht University is eenvoudig en kan gedaan worden met behulp van je UM-accountgegevens. Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot je Canvas-account:

  1. Open je internetbrowser en ga naar de officiƫle website van Maastricht University.
  2. Klik op de “Inloggen” knop op de startpagina.
  3. Je wordt doorgestuurd naar het UM-loginportaal. Voer je UM-accountgegevens in, inclusief je gebruikersnaam en wachtwoord.
  4. Nadat je bent ingelogd, klik je op de “Canvas” link of het Canvas-icoon om toegang te krijgen tot je Canvas-account.
  5. Je wordt automatisch ingelogd op Canvas en je kunt nu al je cursussen zien en de benodigde taken uitvoeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat je UM-accountgegevens vertrouwelijk zijn en alleen door jou moeten worden gebruikt. Zorg ervoor dat je je aanmeldt bij Canvas op een beveiligde internetverbinding en dat je uitlogt wanneer je klaar bent met het gebruik van Canvas.

Veelgestelde vragen over inloggen bij Canvas Maastricht University

Hoe kan ik mijn wachtwoord resetten als ik het ben vergeten?

Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je op de “Wachtwoord vergeten?” link op het UM-loginportaal klikken. Volg de instructies om je wachtwoord te resetten en krijg weer toegang tot je Canvas-account.

Kan ik Canvas gebruiken op mijn mobiele apparaat?

Ja, je kunt de Canvas-app downloaden op je mobiele apparaat en toegang krijgen tot je Canvas-account. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Wat moet ik doen als ik problemen heb met inloggen bij Canvas?

Als je problemen hebt met inloggen bij Canvas, neem dan contact op met de IT-helpdesk van de Universiteit Maastricht. Zij kunnen je helpen bij het oplossen van eventuele problemen of vragen met betrekking tot Canvas.